O liczbie 21116 (dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 116
  • Zapis rzymski: (M)21CXVI
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście malin.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście pomarańczowych gier.
  • Kupiłem portfel za dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy sto szesnaście kolegów gustuje w owoce.
Cyfra 21116 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 145.313
  • Potęga2: 445885456
  • Potęga3: 9415317288896