O liczbie 21096 (dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 096
  • Zapis rzymski: (M)21XCVI
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć świeczek.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć czarnych pomidorów.
  • Kupuję zegarek za dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy dziewięćdziesiąt sześć przyjaciół kupiło bilet.
Cyfra 21096 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 145.245
  • Potęga2: 445041216
  • Potęga3: 9388589492736