O liczbie 21074 (dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 074
  • Zapis rzymski: (M)21LXXIV
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery ciastka.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery czarne ogórki.
  • Kupiłem kalkulator za dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery złote.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy siedemdziesiąt cztery kolegów nie poszło dziś do biura.
Cyfra 21074 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 145.169
  • Potęga2: 444113476
  • Potęga3: 9359247393224