O liczbie 20800 (dwadzieścia tysięcy osiemset)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 800
  • Zapis rzymski: (M)20DCCC
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy osiemset
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy osiemset pomidorów.
  • Dwadzieścia tysięcy osiemset marmurowych marchewek.
  • Kupuję monitor LCD za dwadzieścia tysięcy osiemset złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy osiemset koleżanek zapomniało nadrobić lekcji.
Cyfra 20800 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 144.222
  • Potęga2: 432640000
  • Potęga3: 8998912000000