O liczbie 20060 (dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 20 060
  • Zapis rzymski: (M)20LX
  • Zapis słowny: dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt porzeczek.
  • Dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt kolorowych okien.
  • Kupię głośnik za dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt złotych.
  • Dwadzieścia tysięcy sześćdziesiąt przyjaciół kupiło bilet.
Cyfra 20060 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 141.633
  • Potęga2: 402403600
  • Potęga3: 8072216216000