O liczbie 1950 (tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 950
  • Zapis rzymski: MCML
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt Ipadów.
  • Tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt czarnych Ipadów.
  • Kupuję borówkę za tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt złotych.
  • Tysiąc dziewięćset pięćdziesiąt koleżanek nie pójdzie dziś do biura.
Cyfra 1950 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.159
  • Potęga2: 3802500
  • Potęga3: 7414875000