O liczbie 1930 (tysiąc dziewięćset trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 930
  • Zapis rzymski: MCMXXX
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset trzydzieści ciastek.
  • Tysiąc dziewięćset trzydzieści miedzianych bułek.
  • Sprzedałem książkę za tysiąc dziewięćset trzydzieści złotych.
  • Tysiąc dziewięćset trzydzieści osób zapewne nie lub chodzić na rower.
Cyfra 1930 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 43.932
  • Potęga2: 3724900
  • Potęga3: 7189057000