O liczbie 1901 (tysiąc dziewięćset jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 901
  • Zapis rzymski: MCMI
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset jeden borówek.
  • Tysiąc dziewięćset jeden brązowych Ipadów.
  • Kupię cienkopis za tysiąc dziewięćset jeden złotych.
  • Tysiąc dziewięćset jeden kolegów uwielbia truskawki.
Cyfra 1901 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 43.6
  • Potęga2: 3613801
  • Potęga3: 6869835701