O liczbie 18309 (osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 18 309
  • Zapis rzymski: (M)18CCCIX
  • Zapis słowny: osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć kaktusów.
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć białych Ipadów.
  • Sprzedałem zegarek za osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć złotych.
  • Osiemnaście tysięcy trzysta dziewięć kolegów zapomniało odrobić lekcji.
Cyfra 18309 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 135.311
  • Potęga2: 335219481
  • Potęga3: 6137533477629