O liczbie 1816 (tysiąc osiemset szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 816
  • Zapis rzymski: MDCCCXVI
  • Zapis słowny: tysiąc osiemset szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiemset szesnaście porzeczek.
  • Tysiąc osiemset szesnaście białych marchewek.
  • Kupuję drukarkę za tysiąc osiemset szesnaście złotych.
  • Tysiąc osiemset szesnaście kolegów zawsze skusi się pomidory.
Cyfra 1816 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 42.615
  • Potęga2: 3297856
  • Potęga3: 5988906496