O liczbie 18047 (osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 18 047
  • Zapis rzymski: (M)18XLVII
  • Zapis słowny: osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem chlebów.
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem fioletowych porzeczek.
  • Sprzedaję zegarek za osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem złotych.
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści siedem koleżanek pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 18047 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 134.339
  • Potęga2: 325694209
  • Potęga3: 5877803389823