O liczbie 18040 (osiemnaście tysięcy czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 18 040
  • Zapis rzymski: (M)18XL
  • Zapis słowny: osiemnaście tysięcy czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści Ipodów.
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści czarnych liści.
  • Sprzedaję płuco za osiemnaście tysięcy czterdzieści złotych.
  • Osiemnaście tysięcy czterdzieści koleżanek zapomniało przypomnieć sobie zajęć.
Cyfra 18040 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 134.313
  • Potęga2: 325441600
  • Potęga3: 5870966464000