O liczbie 16820 (szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 820
  • Zapis rzymski: (M)16DCCCXX
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia marchewek.
  • Szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia fioletowych wiśni.
  • Kupiłem lampę za szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia złotych.
  • Szesnaście tysięcy osiemset dwadzieścia przyjaciół pójdzie dziś do szkoły.
Cyfra 16820 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 129.692
  • Potęga2: 282912400
  • Potęga3: 4758586568000