O liczbie 16468 (szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 468
  • Zapis rzymski: (M)16CDLXVIII
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem szkodników.
  • Szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem miedzianych punktów.
  • Kupiłem ołówek za szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem złotych.
  • Szesnaście tysięcy czterysta sześćdziesiąt osiem osób nie przyszło do biura.
Cyfra 16468 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 128.328
  • Potęga2: 271195024
  • Potęga3: 4466039655232