O liczbie 16389 (szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 389
  • Zapis rzymski: (M)16CCCLXXXIX
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć borówek.
  • Szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć wyblakłych punktów.
  • Kupię mazak za szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Szesnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt dziewięć kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 16389 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 128.02
  • Potęga2: 268599321
  • Potęga3: 4402074271869