O liczbie 16364 (szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 364
  • Zapis rzymski: (M)16CCCLXIV
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery cytryny.
  • Szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery kolorowe ciastka.
  • Kupiłem drukarkę za szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery złote.
  • Szesnaście tysięcy trzysta sześćdziesiąt cztery osób zarobiło pomagając babci.
Cyfra 16364 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 127.922
  • Potęga2: 267780496
  • Potęga3: 4381960036544