O liczbie 16355 (szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 355
  • Zapis rzymski: (M)16CCCLV
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć kaktusów.
  • Szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć szarych świeczek.
  • Sprzedam płuco za szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć złotych.
  • Szesnaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt pięć koleżanek na pewno nie lub chodzić na grzyby.
Cyfra 16355 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 127.887
  • Potęga2: 267486025
  • Potęga3: 4374733938875