O liczbie 16314 (szesnaście tysięcy trzysta czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 314
  • Zapis rzymski: (M)16CCCXIV
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy trzysta czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy trzysta czternaście ciastka.
  • Szesnaście tysięcy trzysta czternaście szarawe komputery.
  • Sprzedam Iphone za szesnaście tysięcy trzysta czternaście złote.
  • Szesnaście tysięcy trzysta czternaście kolegów ma uczulenie na marchewkę.
Cyfra 16314 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 127.726
  • Potęga2: 266146596
  • Potęga3: 4341915567144