O liczbie 16081 (szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 16 081
  • Zapis rzymski: (M)16LXXXI
  • Zapis słowny: szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden ciastek.
  • Szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden czarnych ramek.
  • Sprzedaję linijkę za szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden złotych.
  • Szesnaście tysięcy osiemdziesiąt jeden kolegów zapomniało nadrobić lekcji.
Cyfra 16081 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 126.811
  • Potęga2: 258598561
  • Potęga3: 4158523459441