O liczbie 15991 (piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 991
  • Zapis rzymski: (M)16MXCI
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden chlebów.
  • Piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden granitowych dyskietek.
  • Sprzedałem lampę za piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych.
  • Piętnaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden kolegów z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 15991 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 126.456
  • Potęga2: 255712081
  • Potęga3: 4089091887271