O liczbie 15380 (piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 380
  • Zapis rzymski: (M)15CCCLXXX
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt komputerów.
  • Piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt słonecznych ramek.
  • Sprzedałem radio za piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt złotych.
  • Piętnaście tysięcy trzysta osiemdziesiąt koleżanek z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 15380 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 124.016
  • Potęga2: 236544400
  • Potęga3: 3638052872000