O liczbie 15072 (piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 072
  • Zapis rzymski: (M)15LXXII
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa rzepaków.
  • Piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa szarawych punktów.
  • Sprzedałem drzewo za piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa złote.
  • Piętnaście tysięcy siedemdziesiąt dwa osób jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 15072 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.768
  • Potęga2: 227165184
  • Potęga3: 3423833653248