O liczbie 15055 (piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 055
  • Zapis rzymski: (M)15LV
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć Ipodów.
  • Piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć wyblakłych dyskietek.
  • Sprzedałem monitor LCD za piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć złotych.
  • Piętnaście tysięcy pięćdziesiąt pięć osób na pewno uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 15055 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.699
  • Potęga2: 226653025
  • Potęga3: 3412261291375