O liczbie 15033 (piętnaście tysięcy trzydzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 15 033
  • Zapis rzymski: (M)15XXXIII
  • Zapis słowny: piętnaście tysięcy trzydzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Piętnaście tysięcy trzydzieści trzy ogórków.
  • Piętnaście tysięcy trzydzieści trzy plastikowych pomidorów.
  • Sprzedam torebkę za piętnaście tysięcy trzydzieści trzy złote.
  • Piętnaście tysięcy trzydzieści trzy kolegów poszło do biura.
Cyfra 15033 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.609
  • Potęga2: 225991089
  • Potęga3: 3397324040937