O liczbie 14984 (czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 984
  • Zapis rzymski: (M)15MLXXXIV
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery przyciski.
  • Czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery ciemne dyskietki.
  • Kupię żelazko za czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery złote.
  • Czternaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt cztery kolegów zapomniało przypomnieć sobie lekcji.
Cyfra 14984 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 122.409
  • Potęga2: 224520256
  • Potęga3: 3364211515904