O liczbie 1491 (tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 491
  • Zapis rzymski: MCDXCI
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden myszek.
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden miedzianych głośników.
  • Sprzedam łózko za tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden złotych.
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt jeden przyjaciół z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 1491 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.613
  • Potęga2: 2223081
  • Potęga3: 3314613771