O liczbie 14842 (czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 842
  • Zapis rzymski: (M)14DCCCXLII
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa Iphonów.
  • Czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa żółtych limetek.
  • Kupię linijkę za czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa złote.
  • Czternaście tysięcy osiemset czterdzieści dwa przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 14842 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 121.828
  • Potęga2: 220284964
  • Potęga3: 3269469435688