O liczbie 14712 (czternaście tysięcy siedemset dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 712
  • Zapis rzymski: (M)14DCCXII
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy siedemset dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy siedemset dwanaście porzeczek.
  • Czternaście tysięcy siedemset dwanaście marmurowych borówek.
  • Sprzedałem sztaluga za czternaście tysięcy siedemset dwanaście złote.
  • Czternaście tysięcy siedemset dwanaście koleżanek nie poszło dziś do pracy.
Cyfra 14712 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 121.293
  • Potęga2: 216442944
  • Potęga3: 3184308592128