O liczbie 14027 (czternaście tysięcy dwadzieścia siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 027
  • Zapis rzymski: (M)14XXVII
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy dwadzieścia siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia siedem malin.
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia siedem szarawych mydeł.
  • Kupuję żelazko za czternaście tysięcy dwadzieścia siedem złotych.
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia siedem osób z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 14027 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.436
  • Potęga2: 196756729
  • Potęga3: 2759906637683