O liczbie 14021 (czternaście tysięcy dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 021
  • Zapis rzymski: (M)14XXI
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia jeden marchewek.
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia jeden białych gier.
  • Sprzedam maczugę za czternaście tysięcy dwadzieścia jeden złotych.
  • Czternaście tysięcy dwadzieścia jeden koleżanek z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 14021 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.41
  • Potęga2: 196588441
  • Potęga3: 2756366531261