O liczbie 13991 (trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 991
  • Zapis rzymski: (M)14MXCI
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden borówek.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden szarawych ramek.
  • Kupuję borówkę za trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden złotych.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden koleżanek z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 13991 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.284
  • Potęga2: 195748081
  • Potęga3: 2738711401271