O liczbie 13914 (trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 914
  • Zapis rzymski: (M)14MXIV
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście robaki.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście stalowe Ipady.
  • Sprzedam linijkę za trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście złote.
  • Trzynaście tysięcy dziewięćset czternaście koleżanek z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 13914 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.958
  • Potęga2: 193599396
  • Potęga3: 2693741995944