O liczbie 13870 (trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 870
  • Zapis rzymski: (M)13DCCCLXX
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt liści.
  • Trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt plastikowych borówek.
  • Kupię żelazko za trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt złotych.
  • Trzynaście tysięcy osiemset siedemdziesiąt przyjaciół zapewne nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 13870 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.771
  • Potęga2: 192376900
  • Potęga3: 2668267603000