O liczbie 13790 (trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 790
  • Zapis rzymski: (M)13DCCXC
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt ciastek.
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt zielonych mydeł.
  • Kupuję Ipad za trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt złotych.
  • Trzynaście tysięcy siedemset dziewięćdziesiąt przyjaciół zapomniało nadrobić zadania.
Cyfra 13790 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.431
  • Potęga2: 190164100
  • Potęga3: 2622362939000