O liczbie 13782 (trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 782
  • Zapis rzymski: (M)13DCCLXXXII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa punktów.
  • Trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa plastikowych świeczek.
  • Sprzedam biurko za trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa złote.
  • Trzynaście tysięcy siedemset osiemdziesiąt dwa kolegów nie przyszło do biura.
Cyfra 13782 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 117.397
  • Potęga2: 189943524
  • Potęga3: 2617801647768