O liczbie 1368 (tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 368
  • Zapis rzymski: MCCCLXVIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem borówek.
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem piwnych myszek.
  • Kupuję tablicę za tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem złotych.
  • Tysiąc trzysta sześćdziesiąt osiem koleżanek ma uczulenie na pomidory.
Cyfra 1368 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.986
  • Potęga2: 1871424
  • Potęga3: 2560108032