O liczbie 13514 (trzynaście tysięcy pięćset czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 514
  • Zapis rzymski: (M)13DXIV
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy pięćset czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy pięćset czternaście marchewki.
  • Trzynaście tysięcy pięćset czternaście czarne bułki.
  • Sprzedaję głośnik za trzynaście tysięcy pięćset czternaście złote.
  • Trzynaście tysięcy pięćset czternaście kolegów zapomniało nadrobić zajęć.
Cyfra 13514 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 116.25
  • Potęga2: 182628196
  • Potęga3: 2468037440744