O liczbie 13496 (trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 496
  • Zapis rzymski: (M)13CDXCVI
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć mydeł.
  • Trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć zielonych szkodników.
  • Kupiłem ekran za trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Trzynaście tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt sześć kolegów na pewno lubi chodzić na basen.
Cyfra 13496 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 116.172
  • Potęga2: 182142016
  • Potęga3: 2458188647936