O liczbie 13443 (trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 443
  • Zapis rzymski: (M)13CDXLIII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy malin.
  • Trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy granitowych truskawek.
  • Kupię arbuz za trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy złote.
  • Trzynaście tysięcy czterysta czterdzieści trzy koleżanek kupiło bilet.
Cyfra 13443 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.944
  • Potęga2: 180714249
  • Potęga3: 2429341649307