O liczbie 13347 (trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 347
  • Zapis rzymski: (M)13CCCXLVII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem mydeł.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem granitowych marchewek.
  • Kupiłem długopis za trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem złotych.
  • Trzynaście tysięcy trzysta czterdzieści siedem koleżanek z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 13347 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.529
  • Potęga2: 178142409
  • Potęga3: 2377666732923