O liczbie 13273 (trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 13 273
  • Zapis rzymski: (M)13CCLXXIII
  • Zapis słowny: trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy jabłek.
  • Trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy miedzianych wiśni.
  • Kupuję ołówek za trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy złote.
  • Trzynaście tysięcy dwieście siedemdziesiąt trzy przyjaciół zapomniało odrobić zadania.
Cyfra 13273 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 115.209
  • Potęga2: 176172529
  • Potęga3: 2338337977417