O liczbie 1265 (tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 265
  • Zapis rzymski: MCCLXV
  • Zapis słowny: tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć mydeł.
  • Tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć białych ciastek.
  • Sprzedałem parapet za tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć złotych.
  • Tysiąc dwieście sześćdziesiąt pięć kolegów zarobiło pracując.
Cyfra 1265 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 35.567
  • Potęga2: 1600225
  • Potęga3: 2024284625