O liczbie 12101 (dwanaście tysięcy sto jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 12 101
  • Zapis rzymski: (M)12CI
  • Zapis słowny: dwanaście tysięcy sto jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwanaście tysięcy sto jeden chlebów.
  • Dwanaście tysięcy sto jeden pomarańczowych ogórków.
  • Sprzedałem flamaster za dwanaście tysięcy sto jeden złotych.
  • Dwanaście tysięcy sto jeden osób zapomniało odrobić zajęć.
Cyfra 12101 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 110.005
  • Potęga2: 146434201
  • Potęga3: 1772000266301