O liczbie 1130 (tysiąc sto trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 130
  • Zapis rzymski: MCXXX
  • Zapis słowny: tysiąc sto trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto trzydzieści Ipadów.
  • Tysiąc sto trzydzieści czerwonych marchewek.
  • Sprzedam Ipad za tysiąc sto trzydzieści złotych.
  • Tysiąc sto trzydzieści przyjaciół nie pójdzie do szkoły.
Cyfra 1130 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 33.615
  • Potęga2: 1276900
  • Potęga3: 1442897000