O liczbie 11044 (jedenaście tysięcy czterdzieści cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 11 044
  • Zapis rzymski: (M)11XLIV
  • Zapis słowny: jedenaście tysięcy czterdzieści cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Jedenaście tysięcy czterdzieści cztery pomidory.
  • Jedenaście tysięcy czterdzieści cztery fioletowe maliny.
  • Kupiłem tablicę za jedenaście tysięcy czterdzieści cztery złote.
  • Jedenaście tysięcy czterdzieści cztery kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 11044 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 105.09
  • Potęga2: 121969936
  • Potęga3: 1347035973184