O liczbie 11008 (jedenaście tysięcy osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 11 008
  • Zapis rzymski: (M)11VIII
  • Zapis słowny: jedenaście tysięcy osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Jedenaście tysięcy osiem cytryn.
  • Jedenaście tysięcy osiem jasnych Iphonów.
  • Kupuję szafkę za jedenaście tysięcy osiem złotych.
  • Jedenaście tysięcy osiem osób kupiło bilet.
Cyfra 11008 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 104.919
  • Potęga2: 121176064
  • Potęga3: 1333906112512