O liczbie 10921 (dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 921
  • Zapis rzymski: (M)11MXXI
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden przycisków.
  • Dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden czerwonych Ipodów.
  • Kupię szklankę za dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden złotych.
  • Dziesięć tysięcy dziewięćset dwadzieścia jeden koleżanek nie przyszło do biura.
Cyfra 10921 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 104.504
  • Potęga2: 119268241
  • Potęga3: 1302528459961