O liczbie 10330 (dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 330
  • Zapis rzymski: (M)10CCCXXX
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści dyskietek.
  • Dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści jasnych truskawek.
  • Sprzedam arbuz za dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści złotych.
  • Dziesięć tysięcy trzysta trzydzieści kolegów poszło do biura.
Cyfra 10330 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 101.637
  • Potęga2: 106708900
  • Potęga3: 1102302937000