O liczbie 10225 (dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 225
  • Zapis rzymski: (M)10CCXXV
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć borówek.
  • Dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć jasnych głośników.
  • Kupię telewizor za dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć złotych.
  • Dziesięć tysięcy dwieście dwadzieścia pięć przyjaciół uwielbia marchewkę.
Cyfra 10225 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 101.119
  • Potęga2: 104550625
  • Potęga3: 1069030140625