O liczbie 10180 (dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 180
  • Zapis rzymski: (M)10CLXXX
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt liści.
  • Dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt stalowych kulek.
  • Sprzedam drukarkę za dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt złotych.
  • Dziesięć tysięcy sto osiemdziesiąt kolegów na pewno nie przypada chodzić na wagary.
Cyfra 10180 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 100.896
  • Potęga2: 103632400
  • Potęga3: 1054977832000